22 Οκτωβρίου 2007

Αρνάκι λεμονοπορτοκαλάτο

Υλικά: ένα κομμάτι αρνί (ώμος ή μπούτι, ντόπιο ή Ιρλανδίας ή Νέας Ζηλανδίας), 1-2 λεμόνια, 2-3 πορτοκάλια, σκόρδο, αλάτι, πιπέρια, ρίγανη, 1 κουταλιά λάδι, λίγο νερό (ενδεχομένως 1-2 ψιλοκομμένα κρεμύδια).

Προετοιμασία: καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα εμφυτεύουμε στο κρέας. Βάζουμε το αλάτι, τα πιπέρια (λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο κόκκινο, κλπ.) και τη ρίγανη στο κρέας και το τοποθετούμε σε μια γάστρα με το λάδι, καθώς και το χυμό και τον πολτό (χωρίς τα κουκούτσια) από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Ενδεχομένως ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί, και το ψήνουμε σε φούρνο 180 °C επί 2 με 2,5 ώρες σκεπασμένο στη γάστρα. Μπορούμε να ρίξουμε μέσα και πατάτες αλλά και να το προσφέρουμε με ρύζι πάνω στο οποίο ρίχνουμε την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: